Slide

Yrittäjien tarpeista lähtevää tuotekehitystä

30.05.2016

Temotek on kehittänyt yritysten tarpeisiin park-toimitilakonseptin

Temotekin park-toimitilakonsepti on saanut alkunsa yrittäjien tarpeista: yrittäjät tarvitsevat oikeita toimitiloja parhailta liikepaikoilta. Investointi omaan toimitilaan ei saa sitoa liikaa yrittäjän varoja ja omistamisen mallin on oltava turvallinen.

Oikeita toimitiloja oikeille yrityksille

Temotekin park-konseptin mukaiset toimitilat eivät ole perinteisiä halliosakkeita, vaan oikeita toimitiloja. Toimitiloissa on hallitilan lisäksi toimistot, sosiaalitilat, osassa jopa parvekkeet, riittävä huonekorkeus, täydellinen itsenäinen rakennetekniikka, palo-osastointi ja iso piha toimivine pysäköintipaikkoineen.

Park-konseptin mukaisissa toimitiloissa voi toimia palo-osastoinnin ansioista monen eri toimialan yrityksiä: Ruskopark 1:een onkin jo sijoittunut toisistaan aivan eri tyyppisiä yrityksiä kuten tanssistudio ja autofixaamo.

Sijoita omaan toimitilaan, kun yritystoimintasi on vakiintunut

Aloittavan yrittäjän on usein järkevintä vuokrata sopivat toimitilat. Kun yritystoiminta on vakiintunut, kannattaa sijoittaa omiin toimitiloihin, jolloin yrittäjä käyttää varoja vuokranmaksun sijaan omien toimitilojensa rahoittamiseen. Toimitilojen omistaminen tarkoittaa, että yrityksen vakavaraisuus paranee, osingonjaon peruste nousee ja yrityksen reaaliomaisuus kasvaa. Myös sidosryhmät, kuten tavarantoimittajat ja rahoittajat arvottavat yrityksen korkeammalle ja yrittäjän neuvotteluasema paranee.

Turvallinen ja toimivaksi rakennettu omistamisen ja rahoittamisen malli – tuttu asunto-osakeyhtiöstä

Temotek-toimitilakonseptin mukaisissa toimitiloissa yrittäjä ostaa oman osakkeen rakennettavasta kiinteistöyhtiöstä aivan kuten ostaisi osakkeen asunto-osakeyhtiöstä. Kohteissa on valmis yhtiölaina. Yhtiölainaa maksetaan rahoitusvastikkeena ja sen maksaminen on kokonaisuudessaan pääsääntöisesti verovähennyskelpoinen. Omistajalla on selkeästi rajatut vastuut ja velvollisuudet aivan kuten asunto-osakeyhtiössä.

Hallivalmis tai täysvalmis

Osassa kohteista yrittäjä voi ostaa oman toimitilan joko hallivalmiina tai täysvalmiina. Täysvalmis toimitila tarkoittaa, että rakennamme sisätilat avaimet-käteen periaatteella. Edullisemmassa hallivalmis-tasossa yrittäjä voi tehdä tai teettää sisätilat itse.