Slide

10. teko – lahjoitus Roosa nauha -keräykselle tukee elinvoimaista tutkimusta

27.10.2020
Roosanauha 2020

Lokakuussa Oulun seudulla satoi jo ensilumi, mikä tietää talven tuloa ja Temotekin juhlavuoden lopun lähestymistä. Kymmenentenä hyvänä tekona Temotek teki lahjoituksen Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen syöpätutkimuksen tukemiseksi.

Vuonna 2020 Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys laajentui kattamaan kaikkien syöpien tutkimuksen tukemisen. Roosa nauha -keräyksen yritysyhteistyön päällikkö Marika Salosen mukaan joka kolmas suomalainen sairastuu elämänsä aikana syöpään.

“Syöpä aiheuttaa suurta huolta ja pelkoa sairastuneille ja heidän läheisilleen. Maamme syöpätutkimus koskettaa siksi meistä jokaista. Yritysten ja yksityisten lahjoittajien tuki on elintärkeää yhä kiristyvässä taloustilanteessa, sillä vain elinvoimaisen tutkimuksen avulla voimme taata huippuluokan terveydenhuoltoa suomalaisille myös tulevaisuudessa”, Salonen kertoo.

Viime ja tänä vuonna Temotekin henkilöstöltä kerätyissä kohdeideoissa nousi useaan otteeseen syövän hoitoon ja tutkimukseen liittyviä ehdotuksia. Siksi Santeri Toivasen mukaan Roosa nauha -keräys oli hyvä kohde lahjoitukselle – se on Suomen tasolla suuri ja näkyvä keräys, joka nyt vielä kattaa kaikkien syöpien tutkimuksen. Siksi Temotek teki lokakuun tekona lahjoituksen Roosa nauha -keräykseen ja näin ollaan Toivasen mukaan aidosti yhteisen elämänlaadun rakentamisen äärellä.

“Olemme iloisia, että Temotek on mukana rakentamassa tulevaisuutta, jossa sairastuneet saavat parhaan mahdollisen hoidon ja saamme lisää elinaikaa rakkaidemme kanssa”, Salonen iloitsee.

12 teosta kaksi jäljellä ja katse on tulevassa

Temotekin 25-vuotisjuhlavuosi on jo lopuillaan ja hyvistä teoista on jäljellä enää kaksi. Toivanen kertoo, että viimeisiksi teoiksi on jo hyviä ajatuksia kasassa ja usko sekä niiden tuomaan iloon että vaikutukseen on vahva. Teot kuitenkin paljastuvat aikanaan marras- ja joulukuun aikana. Myöskin juhlavuoden yli kantava hyvän tekeminen on Toivasen mielessä jatkoa ajatellen.

“Vuosi lähenee loppuaan ja hyviä tekoja on toteutettavana vielä kaksi. Tietoisuus hyvistä teoista on lisääntynyt vuoden aikana ja olemme saaneet joiltakin organisaatioilta yhteydenottoja hyvistä teoista. Tunnelmat ovat odottavan positiiviset, sillä loppuvuodelle on hyviä ajatuksia toteutettaviksi teoiksi. Koronan myötä avun tarve on varmasti kasvanut, joten voisi olla hienoa auttaa apua tarvitsevia myös jatkossa. Varsinaisia suunnitelmia ei kuitenkaan ole vielä tehty sen osalta”, Toivanen summaa.