Slide

11. teko – Diakonissalaitoksen Vamos-toiminnalle lahjakortteja nuorten ja nuorten aikuisten parissa tehtävään toimintaan

24.11.2020

Yhä jatkuva koronapandemia voi vaikeuttaa kenen tahansa tulevaisuuden suunnittelua ja horjuttaa uskoa tulevaan, niin myös syrjäytyneiden tai syrjäytymisvaarassa olevien nuorten ja nuorten aikuisten. Toiseksi viimeisenä tekona 12 hyvän teon sarjassa Temotek lahjoittaa Diakonissalaitoksen Vamos-toimintaan Oulussa 10 kappaletta 150 euron arvoisia S-ryhmän lahjakortteja nuorten arjen ja eri osallistumismahdollisuuksien tukemiseen. 

Diakonissalaitoksen Vamos-toiminta tukee 16–29-vuotiaita nuoria kohti koulu- ja työelämää. Vamoksen asiakkuuspäällikkö Tuire Lappalainen kertoo Vamos-toiminnan tukevan ja auttavan nuoria yksilöllisesti niissä arjen perusasioissa, joissa tarvitsee apua, kuten tulevaisuuden suunnittelussa. Vamoksen toiminnassa tavoitteena on, että autettavan nuoren hyvinvointi paranee ja usko tulevaisuuteen vahvistuu.

“Välitämme, ja uskomme jokaiseen nuoreen. Heitä huolestuttaa korona. Tässä tilanteessa olisi entistä tärkeämpää saada yhteys kaikkiin nuoriin ja kannustaa heitä osallistumaan, vaikka sitten etäyhteyksien varassa. Otammekin Temotekin lahjoituksen todella iloisin mielin vastaan. Meistä on hienoa, että toisia halutaan muistaa tällä tavalla”, Lappalainen iloitsee.

Tärkeää työtä nuorten parissa

Osa Vamoksen toiminnasta rahoitetaan lahjoituksin, jotka tuovat Lappalaisen mukaan mukavan lisän toimintaan. Koronavuosi ei ole merkittävästi muuttanut ihmisten lahjoituskäyttäytymistä, mutta Lappalaisen mukaan lahjoittaminen on kuitenkin hieman lisääntynyt.

Ehdotus Vamos-toiminnasta hyvän teon kohteena tuli useamman aikaisemman teon tapaan ehdotuksena henkilökunnalta. Nuorten parissa ja nuorten hyvinvoinnin eteen tehtävä työ siis koetaan Temotekin työntekijöiden keskuudessa tärkeäksi aiheeksi.

“Nuorten syrjäytyminen ja arjesta erkaantuminen on vakava ongelma. Näiden ongelmien parissa tehtävää tärkeää työtä pystytään tukemaan ja sitä pitääkin tukea. Siksi haluammekin yrityksenä tukea Vamos-toimintaa paikallisesti”, Santeri Toivanen toteaa.

Vamos-toiminta on osa Helsingin Diakonissalaitoksen säätiötä. Sitä järjestetään 11 paikkakunnalla ympäri Suomea ja toiminta on nuorille maksutonta.