Slide

2. teko – Helmikuussa elämänlaatu rakentuu lasten ja nuorten liikunnan tukemisesta

26.02.2020

Helmikuun lopulla aurinko alkaa pilkahtelemaan taivaalla pimeän talven jäljiltä ja sitä myötä virtaa riittää uudella tavalla liikkumiseen niin sisällä kuin ulkona.

Temotekin 12 teon tarkoituksena on rakentaa yhteistä elämänlaatua ja aivan kuin Limingan Vesperkodin teon kohdalla, myös helmikuun teon valinnassa on taustalla Temotekin henkilöstön ehdottama tapa rakentaa yhteistä elämänlaatua.

“Saimme työntekijöiltämme paljon ehdotuksia lasten ja nuorten liikunnan tukemiseksi. Ehdotuksissa esiintyi myös yhteistyö Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:n kanssa. Tässä tapauksessa oli siis mahdollista järkevästi toteuttaa useampi ehdotus kerralla”, toteaa Santeri Toivanen, yksi Temotekin omistajista.

Hope-yhdistys ja Temotek ovat tuttuja jo ajalta ennen juhlavuotta. Temotekiltä on ollut joukkueita mukana  Oulu All Stars Charity Golfissa, jonka tuotot on lahjoitettu lyhentämättömänä Hopelle. Helmikuun tekona Temotek lahjoittaa rahaa Hope-yhdistykselle lasten ja nuorten liikunnan ja harrastamisen tueksi.

Oikeaan aikaan ja oikealla asialla

Helmikuun alussa tehty lahjoitusehdotus tuli Oulun Hopen tiimivetäjä Teija Hanhelalle yllätyksenä. Se tuli myös hyvään aikaan.

“Meillä oli Santerin kanssa oikeastaan heti yhteinen ajatus siitä, mihin tämä lahjoitus kohdennettaisiin. Meille Hopessa lasten ja nuorten harrastusten mahdollistaminen on hyvin tärkeää, ja tämä sama harrastusten tukeminen oli myös Temotekin työntekijöiden toiveena. Tätä ajatusta hetken pyöriteltyämme sovimme, että lahjoitus kohdennetaan lasten ja nuorten liikunnallisiin harrastuksiin”, Hanhela sanoo.

Lahjoitus otettiin Hopella vastaan ilolla ja Hanhela toteaakin tällaisia hyviä tekoja tarvittavan vapaaehtoistoimin toteutettavaan hyvän arjen mahdollistamiseen. Urheiluväline ja -varustelahjoituksia tulee Hanhelan mukaan paljon mutta myös uusia tarvitaan. Hänen mukaansa lahjoituksella rahoitetaan esimerkiksi uusien jalkapallojen ja suksien hankintaan.

“Välillä on kiva saada tarjolle myös uusiakin välineitä. Tällainen hyväntekeväisyystempaus on kyllä mahtava”, Hanhela ilahtuu.