Slide

3. teko – Oulun ensi- ja turvakoti ry:n Ensikoti Orvokin keittiö käytännöllisemmäksi lahjoituksella

20.03.2020

Oulun ensi- ja turvakoti ry:n Ensikoti Orvokki on toiminut Oulun Puusepänkadulla 2019 tammikuusta alkaen. Alun perin Haukiputaalla sijainnut ensikoti siirtyi Myllytulliin joulukuussa 2018 sattuneen tulipalon seurauksena. Valtiorahoitteisen ensikodin välttämättömät resurssitarpeet on täytetty mutta käytännön työn parantamisessa on aina varaa. Tällaiseen tarkoitukseen Temotekin 12 tekoa sopivat juuri hyvin.

“Nykyiset tilat ovat Puusepänkadulla ovat hyvät. Muutimme tänne pikaisella aikataululla kuukauden väistötiloissaolon jälkeen, joihin päädyimme Haukiputaalla tiloissamme sattuneen tulipalon takia. Kokonaisuudessaan keittiö on hyvä, mutta ruokahuoltoon oli hyvä saada lisää työskentely- ja säilytystilaa. Tällaisiin arjen parannuksiin emme saa rahoitusta mistään”, Oulun ensi- ja turvakoti ry:n palvelupäällikkö Airi Mäntylä sanoo.

Konkreettista tukea OETK:n toiminnalle

Maaliskuun hyvänä tekona Temotek lahjoitti ensikodille liikuteltavan keittiösaarekkeen. Santeri Toivanen oli paikan päällä saareketta luovutettaessa.

“Parasta tässä toiminnassa on, kun näkee sen ilon, joka ihmisille syntyy. Siitähän elämänlaadun rakentamisessakin on kyse”, Toivanen sanoo.

Oulun ensi- ja turvakodin tukeminen tuli henkilöstön ehdotuksena, ja nousi vielä äänestyksessä Toivasen mukaan kärkisijoille. Toivanen itse on tyytyväinen siihen, että Temotek saa olla mukana tukemassa tärkeää toimintaa.

Helmikuun puolessa välissä tehty yhteydenotto otettiin innolla vastaan Oulun ensi- ja turvakodilla. Vaikka kampanja ei ollut ennestään Mäntylälle eikä toiminnanjohtaja Timo Peltovuorelle tuttu, ei mukaan lähdöstä ollut vaikea päättää.

Mäntylän mielestä on mahtavaa, että yritykset tukevat Oulun ensi- ja turvakodin toimintaa. Hänen mukaansa parannus keittiön toimivuuteen näkyy heti asiakkaiden ja työntekijöiden arjessa vauvaperheen elämän helpottumisena.

“Mietimme aluksi eri yksiköiden tarpeita. Ensikoti Orvokki oli ajankohtainen juurikin yllättävän siirtymisen takia. Nyt Temotekin lahjoittamalla saarekkeella saamme keittiöön huomattavan paljon lisää työskentelytilaa ja tarpeellisille keittiövälineille kaivattua säilytystilaa. Lisäksi aamuisin asiakkaat voivat nauttia aamupalan saarekkeen äärellä. Asiakkaat ovatkin iloinneet uudesta saaresta”, Mäntylä sanoo ilahtuneena.

“Ajatus siitä, että meitä ajatellaan ja halutaan tukea lämmittää kovasti meidän mieliä. Ihan loistava juttu”, Mäntylä summaa.