Slide

4. teko – Korona-aika ei katkaise hyviä tekoja, huhtikuun tekona lahjoitus Auta Lasta ry:lle

24.04.2020

Kevät 2020 on ollut mullistusten aikaa. Koronaviruksen, eli COVID-19-viruksen aiheuttaman pandemian seurauksena niin Suomessa kuin maailmalla on tarve monenlaiselle avulle. Temotekin vuoden alussa aloittama hyvin tekojen sarja jatkuu huhtikuussa lahjoituksella koronaviruksen myötä vaikeuksiin joutuneiden perheiden tukemiseen.

“Korona on vaikuttanut kampanjaamme siten, että emme pääse asiakkaiden tiloihin toteuttamaan konkreettisia tekoja, kuten tammikuussa toteuttamamme Limingan hoivakodin bussipysäkkimaisema. Emme kuitenkaan halunneet lopettaa jo aloitettua hyvien tekojen sarjaa, vaan jatkamme niitä vallitseviin olosuhteisiin sopivilla tavoilla”, Santeri Toivanen sanoo.

Huhtikuun tekona Temotek lahjoittaakin rahaa Auta Lasta Ry:lle koronaviruksen myötä vaikeuksiin joutuneiden perheiden tukemiseen.

“Auta Lasta ry:n tukeminen tuli ehdotuksena henkilöstöltä. Auta Lasta ry:n netissä julkaisema avunpyyntö oli huomattu, joten otimme yhteyttä ja sovimme Temotekin tekevän lahjoituksen Lapsirikas-kampanjalle”, Toivanen kertoo.

Korona vaikuttaa lapsiperheiden talouteen

Auta Lasta Ry:n kehittämispäällikkö Anne-Maria Takkula ilahtui Santerin yhteydenotosta. Hänestä on hienoa, että yritykset haluavat tukea tärkeitä asioita ja että Lapsirikas-kampanjan viesti tavoittaa ihmisiä myös somen kautta.

“Temotekin kampanja ei ollut ennestään tuttu. Tutustuin yhteydenoton jälkeen asiaan ja se lämmitti kyllä mieltä. Lapsirikas-kampanjassa haastoimme Facebookissa vapaaehtoisia auttamaan perheitä esim. lasten ulkoiluttamiseen tai koulunkäynnin tukemiseen etäyhteydellä. Samalla myös toimme esiin sitä, että monissa perheissä korona on aiheuttanut taloudellisia huolia. Saamamme lahjoituksen voimme hyödyntää suoraan avustamalla perheitä taloudellisesti”, Takkula summaa.

Avustuksia on aiemminkin käytetty lapsiperheiden avustamiseen niin, että perheet ovat voineet saada lisäkäsiä auttamaan arjessa ja erityistilanteissa. Koronan kohdalla on ehdottomasti kyse erityistilanteesta mutta nyt myös työtapoja on jouduttu Takkulan mukaan miettimään uusiksi.

“Korona-aikana olemme joutuneet miettimään työkäytäntöjä uudella tavalla. Olemme noudattaneet THL:n ohjeita. Olemme olleet puhelimitse yhteyttä perheisiin ja kysyneet suoraan millaista apua he tarvitsevat. Vapaaehtoiset ovat käyneet auttamassa esimerkiksi lasten ulkoiluttamisessa, ottaneet yhteyttä puhelimitse perheisiin ja tukeneet myös etäyhteyden välityksellä. Perheiden luvalla olemme välittäneet avun tarpeesta myös viestiä mm. kaupungin palveluille, seurakunnalle ja auttaville järjestöille. Somekampanjamme on ansiosta olemme saaneet myös uusia vapaaehtoisia avuksi. Luulenpa, että tällainen erityinen aika herättää ihmisissä uudenlaista yhteisöllisyyttä ja avun antamisen tunnetta”, Takkula sanoo.

Santeri Toivanen uskoo, että lahjoitus Auta Lasta Ry:lle on ajan hengen mukainen toimi ja sellainen, joka vastaa Temotekin arvoja.

“Suorilla lahjoituksilla pystymme edelleen rakentamaan yhteistä elämänlaatua, kuten aiemmillakin teoilla”, Toivanen summaa.