Slide

5. teko – Temotekiltä lahjoitus MIELI ry:n Mielinauha-keräykselle kriisiavun lisäämiseksi

25.05.2020

Elämän monilla tavoilla mullistanut koronaviruspandemia aiheuttaa monille huolta. Kriisiavun tarve on kasvanut monella tavalla ja eri ryhmillä eri tavoin. Temotekin hyvien tekojen jatkona toukokuussa lahjoitamme MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Mielinauha-keräykseen, jonka varat ohjataan kotimaiseen kriisiauttamiseen.

Temotekin 25-vuotisjuhlavuoden hyvien tekojen kampanja on jo melkein puolivälissä. Tänä aikana pahentuneen koronaviruspandemian myötä sekä avun tarve että auttamisen arvostus ovat nousseet huomattavasti.

“Uusia hyvien tekojen kohteita kontaktoitaessa on jatkuvasti noussut esille koronan myötä kasvanut tarve hyville teoille. Auttamisen tärkeys ja se, että olemme auttamassa yhteisen hyvän luomisessa ovat nousseet esiin kevään aikana saadussa sisäisessä ja ulkopuolelta tulleessa palautteessa”, Temotekin osakas Santeri Toivanen sanoo.

Toukokuun teollakin on tarkoitus rakentaa yhteistä elämänlaatua. MIELI ry:lle tehty lahjoitus Mielinauha-keräykseen ohjautuu kotimaiseen kriisiauttamiseen, kuten Kriisipuhelimeen ja nuorten Sekasin-chattiin. Tällainen lahjoitus tuo Kriisipuhelintoiminnan päällikkö Susanna Winterin mukaan koronakevääseen hyvää mieltä.

“Temotekin kampanja oli minulle uusi tuttavuus, mutta erittäin innostava ja hyvä idea. On hienoa viettää juhlavuotta yhdessä tällaisen hyvän merkeissä, kun 25-vuotias Temotek muistaa 50-vuotiasta MIELI ry:n kriisiauttamista”, Winter sanoo.

MIELI ry:n Mielinauha-keräyksen tarkoitus on kannustaa ihmisiä välittämään toisistaan ja kuuntelemaan toisiaan, ja tämän vuoden teema on “Minä kuuntelen”. Kuuntelijoille on tänä aikana tarvetta, mistä kertoo jo kevään yhteydenottojen määrä Kriisipuhelimeen.

“Kriisipuhelimessa päivystää noin 800 koulutettua vapaaehtoista ja kriisityön ammattilaista ympäri Suomea. Kriisipuhelimessa on vastaanotettu 46 % enemmän puheluita tammi-huhtikuussa kuin vuotta aikaisemmin, kaiken kaikkiaan jopa 10 000 puhelua enemmän. Nyt on vielä alkamassa kesä, joka on Kriisipuhelimen kiireisin aika”, Winter havainnollistaa.

Winterin mukaan Temotekin lahjoituksen avulla Kriisipuhelimeen saadaan lisää päivystäjiä, mikä tarkoittaa lyhempää jonotusta soittajille.