Slide

6. teko – Kesäkuun lahjoituksena askartelupaketteja lastensuojeluun Lapsellista ry:n kautta

12.06.2020

Temotekin 25-vuotisjuhlavuosi lähenee puoliväliään ja juhlavuoden puolivälin tekona lahjoitimme Suomen Lapsellista ry:lle 30 askartelupakettia Helsingin lastensuojelun lasten kriisityö- ja vastaanotto-osastolle.

Kun kuusi tekoa on jo takana ja kuusi edessä, on hyvä myös katsoa taaksepäin. Santeri Toivasen mielestä alkuvuosi on 12 hyvän teon saralta mennyt hyvin ja kampanja on saanut aktiivisia seuraajia.

“Näin kampanjan puolivälissä tunnelma on hyvä! Ulkopuolelta tullut positiivinen palaute ja sen määrä on tullut yllätyksenä. Moni tuntuu seuraavan aktiivisesti uusia hyviä tekojamme ja odottavan aina, että mitä teemme seuraavaksi”, Toivanen sanoo tyytyväisenä.

Yleensä lahjoituskohdeideat ovat tulleet Temotekin työntekijöiltä ja Toivasen mukaan kevään aikanakin on henkilöstöltä tullut uusia ideoita. Kesäkuun hyvän teon idea tuli kuitenkin poikkeuksellisesti suoraan kohteelta.

“Lahjoitimme myös viime vuonna askartelupaketteja Lapsellista ry:lle. He ottivat nyt yhteyttä uudelleen ja siitä olikin helppo ryhtyä jälleen yhteistyöhön hyvän asian puolesta”, Toivanen summaa.

Ihmisten halu auttaa kasvaa kriisissä

Lapsellista ry toimittaa lahjoituksia kohteisiin neljä kertaa vuodessa ja Temotekin lahjoittamat 30 askartelupakettia toimitettiin vuoden 2020 toisessa erässä. Helsingin lastensuojelun Lasten kriisityön ja vastaanoton piiriin kuuluville lapsille menevät askartelupakkaukset menevät Lapsellista ry:n Irina Virransuon mukaan lapsille ikiomiksi.

“Lapsellista ry:n tuki kohdistuu suoraan lapsille sairaaloiden lastenosastoilla ja lastensuojelun kohteissa. Yritykset ja yksityishenkilöt voivat ostaa ja lahjoittaa kauttamme eri ikäisille lapsille suunniteltuja puuhapaketteja, jotka lapset saavat ikiomiksi eri kaupunkien lahjoituskohteissa Suomessa. Useat kampanjan tuotteet ovat tätä kampanjaa varten valmistettuja kotimaisia tuotteita”, Virransuo sanoo.

Keväällä alkanut koronaepidemia on näkynyt Lapsellista ry:n arjessa työntekijöiden siirtymisenä etätöihin. Vaikka epidemia myös vaikuttaa lahjoittajiin, joita ovat sekä yritykset että yksityishenkilöt, eivät lahjoitukset ole merkittävästi vähentyneet.

“Kriisi on lisännyt ihmisten auttamisen halua. Vaikka esimerkiksi yritysten on ollut pakko karsia kuluja ja monille osallistuminen ei ole ollut edes mahdollista, on lahjoitusten määrä viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna nyt vain noin 10 prosenttia pienempi”, Virransuo summaa.