Slide

8. teko – Tiernan koulun uuden toimipisteen oppilaille valoa syksyyn heijastinlahjoituksella

31.08.2020

Elokuussa perinteisesti muuttuu monen perheen ja monen nuoren elämä koulujen alkaessa tai jatkuessa ja uusiin opintoihin siirryttäessä. Syksyllä 2020 Tiernan koululla alkaa myös uusi vaihe, kun Temotekin rakentamat Leinonpuiston yksikön uudet tilat otetaan käyttöön. Samalla myös Temotekin juhlavuosi kääntyy kohti pimeneviä iltoja ja syksyä. Näitä silmällä pitäen elokuun hyvänä tekona Temotek lahjoittaa heijastimia Tiernan koulun opiskelijoille.

“Tiernan koulun valmistuminen sopi aikataulullisesti hyvin kampanjan kanssa ja kun keskusteluyhteys oli jo olemassa, oli helppoa lähteä toteuttamaan elokuun hyvää tekoa heidän kanssaan. Tämäkin ehdotus tuli alun perin henkilökunnalta jo viime syksynä ja nyt se saatiin toteuttaa”, iloitsee Santeri Toivanen.

Temotekin 25-vuotisjuhlavuoden 12 hyvän teon kampanjasta on jäljellä enää kolmannes ja jo tässä vaiheessa Toivanen voi sanoa olevansa tyytyväinen kampanjan tähänastiseen sujumiseen. Loppukampanjallekin on jo olemassa suunnitelmia aktiivisen henkilöstön ansiosta.

“Palautteen määrä on yllättänyt positiivisesti! Yhteistyökumppanit ja hyvien tekojen kohteet ovat olleet tyytyväisiä toteutettuihin tekoihin. Myös loppuvuodelle on hyvin suunnitelmia hyvien tekojen kohteeksi, kiitos aktiivisen henkilökunnan. Heiltä on tullut paljon ideoita, joita voi hyödyntää syksyn hyvien tekojen toteutuksessa”, Toivanen summaa.

Mainio sinetti yhteistyölle

Tiernan koulun rehtori Niina Oksman sanoo, että koululla ja Temotekillä on ollut hyvä yhteishenki Leinonpuiston yksikön rakentamisen aikana. Vaikka 12 teon kampanja ei ollutkaan Oksmanille tuttu entuudestaan, antoi jo rakennusprojekti aihetta lähteä mukaan ja hän itse ilahtui osallistumisehdotuksesta.

“Tutustuin tehtyihin tekoihin ja mielestäni kampanja on kiinnostava ja ihmisläheinen. Minusta tämä sitoo mukavasti rakennusliikkeen ja meidän koulun yhteistyön yhteen. Luulen, että sekä oppilaat että henkilökunta ilahtuvat Temotekin lahjoituksesta”, Oksman sanoo.

Oksmanin mukaan Tiernan koulu saa satunnaisesti lahjoituksia. Kokonaisuutena Temotekin lahjoitus tarkoittaa 70–80 heijastinta uuteen koulurakennukseen siirtyville oppilaille. Uusi Leinonpuiston yksikkö on yksi Tiernan koulun toimipaikoista, joita on kaikkiaan tällä hetkellä 11 neljän yksikön kesken. Oulun kaupungin keskitettynä palveluna toimiva, erityistä tukea tarvitseville oppilaille tarjoava Tiernan koulu onkin Suomen suurin erityiskoulu.