Slide

As Oy Oulun Mallasmaisteri

Tilaaja
Asuntoyhtymä / Joo Kodit
Kohde
As Oy Oulun Mallasmaisteri
Bruttopinta-ala
6 532,5 m²
Tilavuus
20 275 m³
Urakkamuoto
KVR-urakka
Tyyppi
Asuminen
Vuosi
2021

Laadukkaita ja kestäviä vuokrakoteja

Toimimme rakennuttajana kokonaisuudessa, joka sisälsi kaksi 84 kotia käsittävää taloa: Talo A:n ja Talo B:n. Mallaskeisari sijoittuu Toppilan Naakelikortteliin, johon Temotek on rakentanut myös omaa asuntotuotantoaan. Siten Mallasmaisteria palvelee autokatoksen lisäksi myös yhteinen maanalainen pysäköinti, ja synergiaetuja on haettu myös pihan puolella.

Tilaajana kohteessa toimivan Asuntoyhtymän toimitusjohtaja ja osakas Jaakko Niskanen kertoo, että tutun kumppanin kanssa oli helppo lähteä liikkeelle: ”Meillä oli jo aiempaa asuntokantaa alueella ja sitä kautta ympäristö on ennestään tuttu. Kaikki asunnot menevät vuokralle ja alueella on kysyntää kestävästi rakennetuille kodeille, joissa on tehokas pohjaratkaisu.”

Asuntoyhtymälle on tärkeintä kumppanin valinnassa on ”säädöttömyys”, jota Niskanen korostaa: ”Rakentamisessa kaikki ylimääräinen säätö kertautuu monella tasolla, vie aikaa ja tulee kalliiksi. Temotekin kanssa on helppo toimia ja kaikki tapahtuu luotettavasti. Asioista voidaan sopia nopeastikin ja sovitut asiat myös pitävät. Temotekilla ihmiset ovat mukavia ja heitä on helppo lähestyä, pitipä yhteyksissä sitten olla toimistoon tai työmaalle.”

Temotek Oy:n Oulun asuntotuotannon projektipäällikkö Mikko Röytiö kertoo, että vaikka rakentamisen aikaisia haasteita oli mm. pääskysten pesien ja kovien pakkasten johdosta, saatiin aikataulua kirittyä kasvattamalla työmaalla työskentelevän porukan määrää: ”Kiitokset ehdottomasti työntekijöille, että tässä onnistuttiin. Teimme työmaalla tiettyjä muutoksia, esim. A ja B-talojen valmistumisjärjestys vaihdettiin päittäin. Tämä onnistui sujuvasti, kun töissä on asiansa osaavia tekijöitä.”

Kohde käyttöönottotarkastettiin syksyllä 2021, ja asukkaat muuttivat sisään vielä ennen joulua.

Voit tutustua rakennuttajaan täällä: