Slide

S-market Nöykkiö

Tilaaja
Helsingin Osuuskauppa Elanto
Kohde
S-market Nöykkiö
Bruttopinta-ala
2 505 m²
Tilavuus
15 050 m³
Urakkamuoto
Kokonaisurakka
Tyyppi
Uudisrakennus, liiketila
Vuosi
2021

Rakennuttajana kohteessa toimi Helsingin Osuuskauppa Elanto. Johtava liikepaikkapäällikkö Juha Eronen HOK-Elannolta kertoo rakennusaikaisen yhteistyön toimineen hyvin: ”Kun rakennushankkeille tyypillisesti matkan varrella tulee aina myös yllätyksiä vastaan, niin tällä työmaalla ne ratkottiin tehokkaasti ja onnistuneesti. Lopputuloksena meillä on uusi asiakkaita hyvin palveleva ja energiatehokas liikepaikka.”

Nöykkiössä vastaavana työnjohtajana toiminut Simo Tumppila puolestaan kertoo töiden edenneen hyvässä hengessä ja turvallisesti: ”Työmaalla työskenneltiin ilman vahinkoja tai tapaturmia, ja yhteistyö sekä asiakkaan että tuttujen alihankkijoiden kanssa sujui mukavasti läpi projektin.”

Rakennus luovutettiin asiakkaalle marraskuussa 2021 ja liiketoiminta tiloissa käynnistyi samassa kuussa.

Uudessa S-marketissa myös energiatehokkuus ja energiavalinnat on otettu huomioon. Mainitsemisen arvoisia ovat LED-valaistus, kohteen katolle asennetut aurinkopaneelit sekä asiakaspaikoituksen kahdeksan sähköauton latauspaikkaa. Moderni kylmälaitos käyttää kylmäaineenaan ympäristöystävällistä hiilidioksidia, ja kylmälaitteiden tuottamaa lauhdelämpöä hyödynnetään osana myymälän lämmitystä, joka vähentää usein fossiilisilla polttoaineilla tuotetun kaukolämmön tarvetta, ja näin myös lämmityksen aikaansaamat päästöt vähenevät.