Slide

Tietolinja 11 valmistuu vinhasti

03.11.2017

Temotekin työmaalla käy kova tohina, kun Tietolinjan 73 asuntoa rakennetaan. Tähtäimessä on asuntojen luovuttaminen VVO Kodeille joulukuun lopussa.
– Siihen ehditään kyllä, vakuuttaa vastaava työnjohtaja Mauri Pätsi.

Mauria on helppo uskoa, sillä miehellä on näistä hommista 35 vuoden kokemus. Temotekilla kuusamolaislähtöinen Pätsi on työskennellyt kolme vuotta, ja hän pitää työstään.

– Täällä hommat toimii. Meidän porukka on kokenutta, osaavaa väkeä, kalusto on hyvää ja toimintaa kehitetään koko ajan, Pätsi toteaa.

Mauri Pätsi kiittelee myös byrokratian vähyyttä. Työmaan näkökulmasta tärkeimpiin toimihenkilöihin, hankintapäällikköön ja työpäällikköön on suora ja nopea yhteys.

– Ei tässä tarvitse konttorinkaan porukkaa haukkua, Mauri naurahtaa.

Hyvää yhteistyötä

VVO Kodeille pian valmistuva Asunto Oy Oulun Tietolinja 11 sijaitsee kahden muun Temotekin työmaan, Linnalehdon ja Linnatammen naapurissa. Näistä Tietolinja on suurin, työmaalla on keskimäärin 35 tekijää töissä. Määrä on aina tarkkaan tiedossa, sillä työmaalla on käytössä sähköinen kulunseuranta.
Tietolinjalla tehdään aktiivisesti yhteistyötä alihankkijoiden kanssa. Kaikki kirvesmiehet ja työmaan vetäjät ovat käytännössä Temotekin työntekijöitä, mutta monet osa-alueet tehdään kumppaneiden voimin.

– Työmaan koko väkimäärästä noin puolet on omia ja puolet alihankkijoita. Yhteistyö sujuu hyvin, esimerkiksi kalusteita parhaillaan asentava Topi-Keittiöt on toimittanut tavaran justiin ajallaan ja asentavatkin rivakasti, Mauri kehuu.

Pienet asunnot trendinä

Tietolinjan asunnot asunnoista valtaosa on yksiöitä ja kaksioita. Tämä sopii hyvin Oulun Linnanmaan alueelle, sillä Oulun yliopistolle on talolta matkaa alle kilometri. Temotekin rakenteilla olevissa naapuritaloissa, Linnalehdossa ja Linnaxx:ssä asuntojen keskimääräinen neliömäärä on Tietolinjaakin pienempi.

– Talot menivät hyvin kaupaksi muun muassa asuntosijoittajille. Neliömäärien pieneneminen on vahva trendi kaikessa asuinrakentamisessa, Temotekin myyntipäällikkö Vesa-Matti Tervonen kertoo.

Toinen Tervosen havaitsema trendi on entistä korkeampi asumisen laatu. Ostajilla on paljon tietoa asunnoista ja he osaavat vaatia hyviä materiaaleja, toimivia pohjaratkaisuja ja luotettavaa asumisen tekniikkaa.

Tietolinjalla tehdään laadukasta työtä täyttä päätä – kuivurit hurisevat, ja lattiatöihin tekisi jo mieli päästä. Temotekilla ollaan kuitenkin tarkkoina, että niihin töihin ryhdytään vasta sitten, kun siihen ollaan valmiina. Ja toisenkin kerran kysyttäessä tulee varmistus, että aikataulussa ollaan.

– Joulukuussa on valmista. Ja hyvä tulee, vakuuttaa Mauri Pätsi.