Uusi kahvilakonsepti lisää vuokra-asumisen yhteisöllisyyttä Oulun Toppilansalmessa

06.04.2022

Temotek Oy:n kumppani, vuokranantaja Joo Kodit avaa monipuolisen kahvilan ja tapahtumatilan Oulun Toppilansalmeen valmistuvaan kerrostaloon As Oy Oulun Mallastohtoriin loppuvuodesta 2022. Joo Kodit pistää vuokra-asumisen perinteiset mallit uusiksi kokeillessaan uudenlaisia keinoja asunnon vuokraamisen sujuvoittamiseksi ja naapuruston yhteisöllisyyden lisäämiseksi. Olohuonemaisessa Joo Hetkessä asukkaat voivat helposti tutustua naapureihinsa ja viettää heidän kanssaan aikaa.

“Teettämämme markkinatutkimuksen mukaan joka kolmas vuokralla asuvista on kokenut asumisessaan yksinäisyyttä. Ihmiset olivat kuitenkin kiinnostuneita tutustumaan naapureihinsa. Haluamme vuokranantajana luoda asukkaille kohtaamispaikkoja”, Joo Kotien kaupallinen johtaja Heta Kärki sanoo.

“Joo Kodeilla on eri puolilla Oulua jo yli 700 vuokra-asuntoa ja vuoden 2022 aikana valmistuu noin 350 uutta asuntoa. Asuntojen rakennuttamisen lisäksi Joo Kodit kehittää asuinalueita aktiivisesti. Toppilansalmessa ei ole entuudestaan paljoa palveluita”, kertoo vuokraaja Josefiina Toikka. “Moni asukkaistamme on juuri muuttanut ensimmäiseen omaan kotiinsa ja asuu yksin. He voivat tulla kahvilaan aamupalalle, tekemään koulutöitä tai muuten vain oleilemaan. Joo Hetki toimii myös Joo Kotien asiakaspalvelupisteenä, josta asukkaat voivat esimerkiksi hakea avaimet uuteen kotiinsa. Haluamme olla helposti lähestyttävä vuokranantaja, joka tarjoaa henkilökohtaista palvelua ja tekee asunnon vuokraamisesta mahdollisimman mutkatonta”, Toikka jatkaa.

Oulun Mallastohtoria ja Joo Hetkeä rakentaa Temotek, joka on asuntorakentamisen lisäksi kokenut liike- ja toimitilojen rakentaja. Oulun asuntotuotannon projektipäällikkö Antti Löfbacka kertoo, että Temotek rakentaa mielellään tiloja kivijalkapalveluille osana asuntorakentamista: “Myös meille lähellä olevat palvelut sekä yhteisöllisyys ovat arvoina tärkeintä, ja osa sitä, miten käsitämme elämänlaadun rakentamisen kokonaisuuden. Temotekilla on omaa asuntotuotantoa samassa korttelissa Joo Kotien kanssa, ja Joo Hetki palvelee myös näitä asukkaita.”

Joo Hetkeen etsitään parhaillaan kahvilatyöntekijöitä, jotka pääsevät luomaan alueelle yhteisöllisyyttä ja järjestämään asukkaiden toivomia tapahtumia, kuten kirpputoreja.

Joo Hetken kahvilan sydämen muodostavat paikalliset oululaiset herkut. Joo Hetkeen saadaan myös monipuoliset tapahtumatilat, joissa voi pitää esimerkiksi kirpputoreja tai näyttelyitä.

Lisätietoja

Heta Kärki, Kaupallinen johtaja, 0505662798, heta.karki@asuntoyhtyma.fi

www.joo-kodit.fi

Antti Löfbacka, Projektipäällikkö, 050 577 4626, antti.lofbacka@temotek.fi

www.temotek.fi

Joo Kodit on vuokranantaja, joka luo asiakkailleen henkilökohtaisesta ja joustavasta palvelusta, yhteisöllisyyden edistämisestä sekä ekologisuudesta kumpuavaa huolettomuutta. Joo Koteja on Suomen kasvukeskuksissa kaikkiaan noin 4 200. Vastuullisena ja pitkäaikaisena omistajana luomme elämisen ja asumisen malleja, jotka tukevat kestävää kehitystä. Pidämme kodeistamme, asukkaistamme ja ympäristöstämme parasta mahdollista huolta.

Temotek on vuonna 1995 perustettu suomalainen perheyhtiö. Olemme innovatiivinen asumisen, liike- ja toimitilatarpeiden, rakentamisen ja kiinteistökehityksen kumppani. Pääkonttorimme sijaitsee Oulussa ja lisäksi asiakkaitamme palvelee kasvava toimisto pääkaupunkiseudulla. Yhteensä työllistämme noin 200 osaavaa ammattilaista. Rakennamme Helsingin ja Rovaniemen välillä ja olemme toteuttaneet kohteita niin suurimmissa kaupungeissa kuin pienemmissä kunnissakin.