TA-Yhtiöt rakentaa Haukiputaan keskustaan uuden vuokrakohteen, pääurakoitsijana Temotek

17.05.2023

Tulevaan 4-kerroksiseen valtion tukemia yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja sisältävään kohteeseen sijoittuu 18 asuntoa. Kohteen asuinpinta-ala on 999,5 asm² ja sen pääurakoitsijana toimii Temotek Oy.

Tuleva kohde parantaa vuokra-asuntojen saatavuutta Haukiputaalla

Herralankulman huoneistojakauma käsittää kaksioita ja kolmioita, joiden koot ovat 43,5–73,5 m². Huoneistopohjat ovat avaria, valoisia ja erityistä huomiota on kiinnitetty niiden helppoon sisustettavuuteen – kaikissa huoneistoissa on lisäksi tilava lasitettu parveke ja sauna. Talossa on hissi.

Tulevat asukkaat pääsevät näillä näkymin muuttamaan huoneistoihin loppukesästä 2024. ”Tämä Herralankulman kohde on suunniteltu vastaamaan alueen kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarpeeseen kaksioiden ja kolmioiden voimin. Asukashaun aloitamme keväällä 2024. Koska asunnot ovat valtion tukemia yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja, asukasvalinnassa otetaan huomioon hakijan asunnontarve, varallisuus ja tulot”, TA-Yhtiöiden aluejohtaja Jouni Rautiola kertoo.

Sekä TA-Yhtiöillä että Temotekilla on tavoitteenaan edistää ekologista rakentamista monipuolisesti eri ratkaisuilla ja toimenpiteillä. Herralankulmassa katolle sijoitettavat paneelit ovat osa 15 kWp aurinkovoimalaa. Lisäksi kohteessa on sähköautojen latauspaikkoja, vesikiertoinen lattialämmitys kaukolämmöllä ja IV-koneet ovat varustettuja lämmön talteenotolla. Rakennuksen energiatehokkuusluokka on A.

Temotekin hankekehityspäällikkö Kimmo Liisanantti on iloinen, että rakennustyöt on päästy aloittamaan jo huhtikuussa maanrakennus- ja paalutustöillä: ”Olemme tehneet TA-Yhtiöiden kanssa yhteistyötä pitkään, sillä jaamme näkemyksen siitä, että haluamme rakentaa laadukkaita koteja, joiden elinkaari on pitkä ja huoltaminen helppoa.”

Palvelut eivät voisi olla lähempänä

Tuleva kohde sijoittuu osoitteeseen Herralankuja 1 B, eli se on aivan Haukiputaan kirkonkylän keskellä. Lähin päivittäistavarakauppa on toisella puolella tietä, suojatien ylityksen päässä, ja kauppojen yhteydessä ovat saatavilla myös esim. pankki- ja apteekkipalvelut.

LISÄTIETOJA ANTAVAT:

TA-Yhtiöt
Jouni Rautiola
Aluejohtaja
+358 50 407 3331
jouni.rautiola@ta.fi

Temotek Oy
Kimmo Liisanantti
Hankekehityspäällikkö
+358 40 5322 385
kimmo.liisanantti@temotek.fi

TA-Yhtiöt on valtakunnallinen asuntojen omistaja ja rakennuttaja. Yrityksellä on useiden vuosikymmenten kokemus laadukkaasta rakennuttamisesta ja suomalaisesta asumisesta, ja yli 20 000 asuntoa ympäri Suomen. Asunnot ovat pääasiassa vuokra- ja asumisoikeusasuntoja. Osa asunnoista on valtion tukemia arava- ja korkotukiasuntoja ja asukasvalinta näihin asuntoihin perustuu asunnontarpeeseen, varallisuuteen ja tuloihin.
https://ta.fi/

Temotek Oy on 1995 perustettu oululainen rakennusalan perheyhtiö, joka rakentaa elämänlaatua tarjoavia kohteita. Yritys toimii asumisen, liike- ja toimitilatarpeiden rakentamisen ja kiinteistökehityksen laadukkaana kumppanina.
https://www.temotek.fi/