Toppilan vanhaan teollisuushalliin rakennetaan uusi hybridikortteli

08.02.2023

Tulevaan monikäyttörakennukseen sijoittuu monipuolisia palveluja, liiketiloja sekä asumista. K21-nimisen hankkeen kokonaisala on noin 11 850 kem². Hanketta vetää PAVE Arkkitehdit Oy ja sen rakentajana toimii Temotek Oy.

Näkymä kuudennen kerroksen asunnon parvekkeelta luoteeseen kohti auringonlaskua

Hybridikortteli monipuolistaa Toppilan palveluita

Monikäyttörakennukseen suunniteltuja toimintoja ovat mm. päiväkoti, liiketilat sekä palveluasuminen. Hybridikorttelin länsipäätyyn rakentuu uniikkeja asuinhuoneistoja, joita korttelin päivittäistavarakauppa ja kuntosali voivat palvella.

Tulevan rakennuksen muoto mukailee suojellun K21-varastorakennuksen hahmoa ja olemassa olevan varastorakennuksen säilytettävät betonirakenteet antavat korttelille omaleimaisen luonteen. ”Suojeltu ulkokuori ikään kuin täytetään tyylikkäästi uudisrakennuksella”, kohteen suunnittelusta vastaavan PAVE Arkkitehtien Pave Mikkonen kuvaa.

Tavoitteena on, että hanke valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.

Länsipäätyyn 14 huoneistoa

Ennakkoesittelyyn tuleva kohde käsittää 14 uniikkia huoneistoa, joiden koot ovat 55 m² –128 m². Arkkitehti Pave Mikkonen kuvaa, että nyt ollaan tekemässä kaikkea muuta kuin tavallista: ”Suunnittelun lähtökohtana ovat talon määrittämät ehdot ja erottuvuus. Meillä on tavoite tarjota laadukasta, arkisesta poikkeavaa, erilaista asumista pienessä taloyhtiössä.”

Asunnot sijaitsevat rakennuksen luoteispäädyssä, talon 3.–7. kerroksessa, ja huoneistoista avautuu huippunäkymiä Toppilansalmeen sekä meren auringonlaskuja kohti. Näkymistä on myös pyritty ottamaan kaikki irti suurilla parvekkeilla, joita on jopa useita per huoneisto.

Osa huoneistoista sijoittuu kahteen kerrokseen, mikä mahdollistaa kerrostalorakentamiselle poikkeuksellisen korkeita oleskelutiloja. Taloyhtiön oleskelupihalle pystytään puolestaan toteuttamaan luonnollisesti yhteisöllisyyttä luova, toiminnallinen tila, jonka tarkemmassa määrittelyssä tulevilla asukkailla on iso rooli.

Avoin tiedotustilaisuus sunnuntaina 12.2.

Hanketta koskeva avoin infotilaisuus järjestetään sunnuntaina 12.2.2023 klo 12–14 PAVE Arkkitehtien toimistolla, osoitteessa Hintantie 18, 90500 Oulu. Paikalle ovat tervetulleita niin hybridikorttelista kuin rakentuvista asunnoistakin kiinnostuneet toimijat ja henkilöt.

Tutustu kohteeseen ennakkoon

LISÄTIETOJA ANTAVAT:

PAVE Arkkitehdit Oy
Pave Mikkonen
CEO, Creative Director, Architect
+358 40 521 9300

Temotek Oy
Antti Kamutta
toimitusjohtaja
antti.kamutta@temotek.fi p. 050 357 7017

PAVE Arkkitehdit Oy on oululainen arkkitehtitoimisto, jonka saavutukset perustuvat tuoreisiin ideoihin ja jatkuvaan mielikuvituksen ylittämiseen.
https://www.pavearkkitehdit.fi/fi/

Temotek Oy on 1995 perustettu oululainen rakennusalan perheyhtiö, joka rakentaa elämänlaatua tarjoavia kohteita. Yritys toimii asumisen, liike- ja toimitilatarpeiden rakentamisen ja kiinteistökehityksen laadukkaana kumppanina.
https://www.temotek.fi/