Slide

Kesätöitä Suomen siisteimmällä raksalla

Hakuaika päättynyt 28.2.2022. Kiitos kaikille hakijoille!

Haemme Temotekille ja Temotek Palveluille kesätyöntekijöitä sekä haalari- että työnjohtotehtäviin pääkaupunkiseudulle, Ouluun, Raaheen ja Rovaniemelle. Hakuaika 21.12.2021-28.2.2022.

Tarjoamme työpaikaksi Suomen siisteimmät raksat, joissa pääset harjoittelemaan myös P1-puhtausluokituksen mukaista rakentamista.

Raksalla tukenasi on mukava rautaisten ammattilaisten työporukka, joka opettaa sinulle rakentamisen parhaat käytännöt. Meiltä saat hyvän perehdytyksen, mahdollisuuden näyttää kyntesi ja kilpailukykyisen palkan. Niille, joilla työkintaat pysyvät kädessä, poikivat kesätyöt usein myös uramahdollisuuksia eri tehtävissä.

Jos etsit käytännön kokemusta opintojesi tueksi tai järkevää tekemistä kesäksi, täytä alla oleva hakulomake 28.2.2022 mennessä. Muista lisätä hakemuksesi, mahdollinen CV ja muut tiedostot. PS: Käymme hakemuksia läpi jo hakuajan aikana, joten hakemus kannattaa jättää nopeasti!

Lisätietoja antaa:
Henri Kaikkonen, HR-asiantuntija, p. 040 764 8422, henri.kaikkonen@temotek.fi

 

Jätä hakemus

Hakuaika päättynyt 28.2.2022. Kiitos kaikille hakijoille!

Hakemukset säilytetään noin vuoden ajan, ellet erikseen pyydä hakemuksen poistamista. Hakemuksen poistamista jälkikäteen voi pyytää osoitteesta tietoturva@temotek.fi

Temotek on Vastuullinen kesäduuni -työnantaja

Olemme mukana Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Sen tavoitteena on tarjota nuorille enemmän kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia. Meille nuorten työllistäminen ja ammattilaisten kasvattaminen ovat kunnia-asioita.

Löydät vinkkejä kesätöiden hakemiseen sekä myös meidän ilmoituksemme osoitteesta: kesaduuni.org

Olemme myös sitoutuneet kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen:

1. Hyvä hakijakokemus

Nuorelle kesätyön hankkiminen on yksi vuoden jännittävimmistä asioista. Vastuullinen kesätyönantaja pitää hakijan ajan tasalla siitä, miten rekrytointiprosessi etenee. Myös hakijoille, joita ei valita tehtävään, ilmoitetaan asiasta asianmukaisesti.

2. Mielekäs työ

Kesätyön kautta nuori luo ensimmäiset konkreettiset käsityksensä työelämästä, eri aloista ja ammateista. Mielekäs kesätyö vastaa nuoren taitoja ja on sopivan haasteellista. Työtehtävät, vastuut, valtuudet ja odotukset on määritelty selvästi. Vastuullinen kesätyönantaja jättää nuorelle positiivisen kuvan työelämästä, mikä kannustaa opiskelemaan ja valmistumaan nopeammin työelämään.

3. Perehdytys ja ohjaaminen

Perehdyttämiseen ja ohjaamiseen nimetään vastuuhenkilö. Kesätyöläiselle kerrotaan aluksi työpaikan pelisäännöt ja käytöstavat. Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla perehdyttämisellä nuori pääsee nopeasti kiinni työtehtäviin, oppii ja kehittyy. Palautteen antaminen on tärkeä osa ohjausta.

4. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus

Nuorta kohdellaan tasavertaisesti muiden työntekijöiden kanssa. Hänet otetaan työyhteisön täysivaltaiseksi jäseneksi heti alusta alkaen. Nuoren tukeminen on koko työpaikan asia. Kesätyöntekijälle tarjotaan mahdollisuuksien mukaan samanlainen työympäristö ja työvälineet kuin muillekin työntekijöille.

5. Kohtuullinen palkka

Kesätyöntekijälle maksetaan työn vaatimusten ja nuoren kokemuksen mukaisesti kohtuullista palkkaa.

6. Kirjallinen työsopimus ja todistus

Vastuullinen kesätyönantaja tekee nuoren kanssa aina kirjallisen työsopimuksen. Työsuhteen päättyessä annetaan asianmukainen työtodistus, vaikka nuori ei itse sitä muistaisi pyytää. Työnantaja käy nuoren kanssa palautekeskustelun ja rohkaisee häntä kertomaan mielipiteitään.