Slide

Temotekin kesäkuulumiset

23.07.2021

Vaikka moni on jäänyt juhannuksen jälkeen lomille, jatkuu tekeminen työmailla läpi kesän. Lämpimillä kesäkeleillä hommia on painettu vissyn ja jäätelöiden voimin, sopivasti taukoja pitäen.

Pohjois-Suomessa työmaat edenneet helteisessä säässä

Oulussa As Oy Oulun Huvilapuutarha on kohonnut Toppilansalmen vehreän keitaan keskelle ja valmistuu muuttovalmiiksi viimeistään tammikuussa.

Uutena ennakkomarkkinoitavana kohteena Oulussa on Oulun Merenkävijä, joka sijoittuu merelliseen Ranta-Toppilaan. Kyseessä on viisikerroksisesta pistekerrostalosta ja kahdesta luhtitalosta koostuva kokonaisuus.

Merellisyys näkyy myös Raahessa, jossa As Oy Raahen Laivurinväylän merelliset kodit valmistuvat 2022 kesäksi. Rantakadulle rakentuvan kohteen sijainti on erinomainen ja parvekkeelta voi ihastella merenpuoleista auringonlaskua, puistoa ja Pikkulahtea. Laivurinväylän myynnistä vastaan Raahen Kiinteistökanava ja omat myyjämme.

Oman tuotannon lisäksi Temotek toteuttaa tänäkin vuonna sijoittajavetoisia kohteita, joita rakennetaan mm. Oulun Toppilansalmen Naakelikorttelissa ja ruutukaava-alueella Hollihaassa. Naakelikorttelin KVR-urakka Mallasmaisteri käsittää kaksi kerrostaloa ja 168 asuntoa. Mallasmaisterin suunniteltu valmistuminen on loppusyksystä 2021. Voit lukea Mallasmaisterin kesätyöläisen kokemuksia täältä. Vuokra-asuntoja tarjoavalle Oulun Sivakalle rakennamme Hollihakaan 55 asuntoa, jotka sijoittuvat kahteen kerrostaloon ja yhteen rivitaloon. Kohteessa hyödynnetään monipuolisesti tekniikkaa, mm. aurinkopaneeleita ja energian talteenottoa jätevedestä.

Myös Salonpään koulun ja Hintan päiväkodin työmaat ovat edenneet ja kumpikin kohteista valmistuu vielä tämän syksyn aikana. Kohteissa rakennuttajana toimii Hoivatilat, joka on kehunut koulutyömaamme olevan esimerkillinen – erityismaininnan saimme puhtaudenhallinnasta, lisää aiheesta täältä.

Rovaniemellä As Oy Rovaniemen Willamonkuja on valmistunut ja avaintenluovutus tapahtuu heinäkuun lopussa. Kaupungissa Temotek Oy rakentaa myös opiskelija-asuntoja tarjoavalle DASille (Domus Arctica -säätiö) 7-kerroksista asuinkerrostaloa, jonka runko on noussut jo 5. kerrokseen. Kerrostaloon valmistuu syksyyn 2022 mennessä 86 yksiötä.

Koteja ja monipuolisia tiloja pääkaupunkiseudulle

Pääkaupunkiseudulla 13-kerroksinen As Oy Espoon Olarin Horisontti rakentuu omalle tontille hyvien kulkuväylien läheisyyteen. Horisontin arvioitu valmistuminen on vuoden 2022 loppu ja lisätietoa kohteesta löydät täältä.

Toimimme Matinkylään tänä syksynä valmistuvan Espoon kristillisen koulun pääurakoitsijana. Koulu on saavutettavissa helposti julkisilla kulkuvälineillä ja uusiutuvia energiamuotoja hyödynnetään maalämmön ja aurinkopaneelien kautta. Rakennus palvelee monipuolisesti alueen perheiden ja yhteisöjen harrastus- ja kokoontumistarpeita. Työt lähestyvät loppuaan ja kohteessa tehdään kalusteasennuksia. Valmis koulu luovutetaan käyttäjille vuoden 2021 loppuun mennessä ja pinta-ala on yli 6000 neliömetriä.

Helsingin Malminkartanon palvelukortteli on Suomessa poikkeuksellisen monipuolinen hanke. Yhteensä kokonaisuus kattaa 66 tehostetun palveluasumisen paikkaa senioreille, 42 kevyemmän palveluntarpeen asuntoa, 50-paikkaisen päiväkodin, koirapäiväkodin ja 28 palveluasuntoa kehitysvammaisille. Lisäksi kortteliin tulee yhteistiloja kaikkien asukkaiden käyttöön. Malminkartanon Toiveiden kortteli valmistuu syksyllä 2022. Lisätietoa kohteesta löydät Hoivatilojen sivuilta. Paalutus on saatu jo päätökseen ja parhaillaan käynnissä ovat elementtiasennukset.

S-market Nöykkiö edustaa Temotekille hyvin tutun tyyppistä liiketilarakentamista. Marketin työmaalla toteutetaan tällä hetkellä julkisivulevytyksiä sekä sisätiloissa kylmiöiden ja valaisinten asennuksia. HOK-Elanto avaa uuden kaupan tulevana talvena.

Suuria ja pieniä tilauudistuksia laadukkaasti ja tehokkaasti

Myös Temotek Palveluiden osalta kesällä työskennellään tiiviisti. Palvelupäällikkö Taisto Junttila kertoo, että tilamuutosten kanssa on pitänyt kiirettä: ”Useissa kohteissa muutokset halutaan saada tehdyiksi lomasesongin aikana, jolloin tiloissa on vähemmän käyttäjiä ja muutenkin liikennettä. Tämä asettaa aikataulutukselle vaatimuksia, joista pystymme selviämään omalla joustavuudellamme. Vaikka tilankäyttäjän omia kalusteitakin olisi paikallaan, minimoimme häiriöt ja toiminta voi jatkua jopa samassa tilassa.”

Uusia kohteita Oulussa ovat erityisesti koulutukseen liittyvät tilamuutokset ja -saneeraukset varhaiskasvatuksesta toisen asteen koulutukseen – sekä näiden hallintoon. Esimerkiksi eräässä päiväkodissa on uusittu ovia ja pintoja sisällä sekä rakennettu uutta laadukasta pihaa ruokkimaan mielikuvitusta ja inspiroimaan liikunnallisia leikkejä. Myös Technopoliksella toteutetaan tilamuutoksia, jotta asiakkaiden muuttuvat tarpeet toteutuvat mahdollisimman hyvin ja käyttäjät viihtyvät tiloissa.

Pääkaupunkiseudulla Temotek Palvelut on myös parhaillaan jalkautunut päiväkotityömaalle. Kesän aikana monen tyyppiset tilamuutokset, hissityöt sekä myymälätilojen purku ja rakentaminen ovat samoin olleet työlistalla.

Hankekehityskohteita ympäri Suomen

Hankekehitys ja laskenta eivät ole pysähdyksissä kesälläkään. ”Käynnissä olevien työmaiden lisäksi työstämme luonnollisesti koko ajan hankekehityskohteita, jotka sijoittuvat sekä Etelä- että Pohjois-Suomeen. Kulunut vuosi on koronasta huolimatta sujunut kokonaisuutena suunnitellusti. Työkanta vuodelle 2021 on lähes varmistettu ja katseet kohdistuvat nyt vuoteen 2022, jolle on jo nyt hyvä työkanta pohjalla”, Temotek-konsernin toimitusjohtaja Seppo Klemettilä summaa tilanteen.